4. září – slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Dobrý den milí žáci, rodiče, paní učitelky a vychovatelky, páni učitelé a všichni zaměstnanci školy!

Hola, hola, ŠKOLA VOLÁ! Tak tohle zvolání slyšely děti školou povinné minimálně celý minulý týden. Někdo se do školy těší, někomu se chce méně, někomu vůbec ne. Říkáte si, zase brzy ráno vstávat…, ale věřte, nejste v tom sami. I nám dospělým se do vstávání mnohdy nechce… Před několika lety jsem školu přirovnala k vlaku, který vás, milí žáci, veze k dospělosti. Každá stanice tohoto vlaku představuje jeden ročník.  Dnes na první stanici nastupují naši milí PRVŇÁČČI. Jsou plni očekávání a otázek: jaká ta škola bude, zvládnu to? Milé děti, určitě vše zvládnete, protože budete mít hodnou paní učitelku, která Vám bude ve všem pomáhat. A nejen v 1. třídě, ale ve všech třídách máte své třídní učitele, kteří vás povedou celým školním rokem, nezapomínejte, že jsou tady pro vás. Prvňáčci se dnes ještě drží ruky maminky či tatínka, vy velcí – DEVÁŤÁCI – ruku dospělého dnes určitě nepotřebujete, možná byste raději drželi ruku někoho jiného… Přesto je pro vás tento rok také jedinečný. Jedete do poslední stanice, kde vlak zvaný ZÁKLADNÍ ŠKOLA končí a vy budete muset na své cestě k dospělosti přestoupit do dalšího vlaku, který má sice méně zastávek, ale jede mnohem rychleji. Držím vám palce. Nemohu zapomenout přivítat také všechny nové žáky, především pak žáky z Brumovic v 6. třídě. Věřím, že se vám v nové škole bude líbit. Vítám také mezi námi nové paní vychovatelky ve školní družině. Paní Miluši Košinarovou, která je vedoucí vychovatelka a dále paní Ivetou Johnovou. Paní vychovatelka Marie Černohorská nám bude pomáhat ještě v září a od října nastoupí do školní družiny paní Jana Lhotská. Paní Lhotská bude již od dnešního dne  pracovat také jako školní asistentka.

Během července a srpna se ve škole pracovalo, na tomto místě bych chtěla poděkovat panu školníkovi, paním uklízečkám, ale i paním kuchařkám za prázdninovou přípravu školy, a samozřejmě také paním učitelkám, vychovatelkám a pánům učitelům za výzdobu a zkrášlování tříd. Už víte, že máme zrekonstruované šatny, každý z vás bude mít svou šatní skříňku a protože už jste určitě netrpěliví, až je uvidíte, tak já už nebudu zdržovat a předám slovo žákům a paní učitelce 9. třídy, aby přivítali naše prvňáčky.

Přeji všem, vám žákům, pedagogům, správním zaměstnancům, ale také rodičům, pohodový školní rok, mnoho radosti a málo smutku.

A nyní poprosím naše prvňáčky a deváťáky, aby všichni společně vstoupili do školy a tímto nám zahájili nový školní rok 2017/2018.

PaedDr. Ivana Pavlíková