Start do nového školního roku 2016/2017

Prázdniny uběhly jako voda a my stojíme na prahu nového školního roku. V loňském školním roce žáci absolvovali (kromě učení samozřejmě) spoustu aktiv, navštívili mnohá zajímavá místa včetně zahraničí a já pevně věřím, že i v tomto školním roce také mnoho nového poznají a zažijí. Pro přírodovědné a jazykové vzdělávání již máme nové moderní učebny, proto se v letošním školním roce chceme zaměřit na rekonstrukci cvičné kuchyně a dílen (včetně dílny keramické). Držte palce, ať se nám potřebné finance pro tuto rekonstrukci podaří získat.

Během července a srpna se ve škole opět pracovalo, na tomto místě bych chtěla poděkovat panu školníkovi, paním uklízečkám, ale i paním kuchařkám za prázdninovou přípravu školy, a samozřejmě také paním učitelkám, vychovatelkám a pánům učitelům za výzdobu a zkrášlování tříd.

V letošním školním roce přecházíme na elektronickou žákovskou knížku. Žáci 1. stupně ještě mají klasickou žákovskou knížku, žáci 2. stupně mají žákovskou knížku bez listů pro zapisování známek. Známky budou mít pouze v elektronické žákovské knížce. Omluvenky mohou rodiče psát jak písemně, tak elektronicky. Jako každá novinka, má i tato své klady i zápory. Jsem přesvědčena, že se nám podaří „vychytat všechny dětské nemoci“ a stávající systém bude fungovat ke spokojenosti všech.

Přeji všem, vám žákům, pedagogům, správním zaměstnancům, ale také rodičům pohodový školní rok, mnoho radosti a málo smutku. Hodně štěstí!!!

PaedDr. Ivana Pavlíková