Závěr školního roku 2015/2016

Nám učitelům běží čas dvakrát rychleji než lidem v jiných profesích, nevěříte? Je tomu tak… Určitě to znáte z domu, kdy na Silvestra si rodiče nebo prarodiče postesknou, jak ten čas letí a že jsou zase o rok starší. Učitelé tohle prožívají navíc na konci každého školního roku. Stále máme před očima, jak rychle se z malých dětí stávají slečny a mladí muži, kteří na konci deváté třídy opouštějí školní lavice. Jakoby to bylo včera, kdy současní osmáci byli „vyjukaní“ šesťáci a hle, příští školní rok budou nejstarší na škole.

Na konci školního roku se vždy hodnotí výsledky práce žáků ve škole. Mnozí si donesli domů vysvědčení „radost pohledět“, někteří možná byli trošku zklamáni, ale snad příští školní rok budou se svými výsledky více spokojeni. Těší mě, že jsem mohla udělit 9 žákům pochvalu ředitelky školy za výborný prospěch či reprezentaci školy. Jsou to tito žáci: Teo Bumbálek, Eliška Šišmová, Klára Cekotová, Rozálie Qiusová, Natálie Hájková, Lucie Cekotová, Hana Hrušková, Veronika Varšová a Lucie Rychtová. Samozřejmě, že výborných žáků je daleko více, svědčí o tom skutečnost, že na konci tohoto pololetí bylo uděleno 127 pochval třídního učitele. Všem těmto žákům gratuluji. Je rovněž potěšující, že jsem na letní prázdniny nemusela udělit žádnou důtku ředitelky školy nebo dokonce dvojku z chování.

Na konci školního roku se tradičně loučíme s žáky devátých tříd. Někteří z nich si zasloužili mimořádné ocenění před všemi nastoupenými žáky. Oceněni byli tito žáci: Kateřina Gajdáčová, Jiří Heczko, Veronika Hendrichová, Veronika Rumplová, Lucie Rychtová a Markéta Szotkowská. Tito žáci si udrželi výborný prospěch po celou dobu povinné školní docházky nebo pracovali pro třídu či školu nad rámec svých povinností. Na začátku školního roku žáci 9. třídy uvedli do školy prvňáčky a poslední školní den pro změnu žáci 1. třídy vyprovodili své kamarády z deváté třídy na jejich „poslední zvonění“ na této škole. Mnozí jsme se neubránili dojetí. Milí deváťáci, přeji vám do další etapy vašeho života jen to nejlepší, držte se, však víte, že život nemá zábradlí. Mnoho štěstí!

Krásné prázdniny všem a v září na shledanou.

PaedDr. Ivana Pavlíková