Ve čtvrtek 21. 10. 2021 nás ve školní jídelně opět navštívil profesionální kuchař Zbyněk Diatka z firmy Podravka – Lagris a. s., aby nám ukázal nové trendy ve stravování. Pan kuchař se tak stal na jeden den součástí našeho týmu, spolupracoval s námi při všech etapách vaření jídla až po samotný výdej. Diskutoval s námi o věcech profesních, sdílel rady a zkušenosti, při výdeji si o jídle povídal se strávníky. Všichni byli nadšeni a přídavky nebraly konce. Při vaření panovala skvělá nálada, práce šla všem od ruky a podle ohlasů stál výsledek zato.
Společně jsme vybrali a připravili toto menu:
Polévka bramborová s pohankou
Kuku Paka – africké kuřecí kari, tříbarevná rýže
Čokoládové řezy s višňovou marmeládou
Mohu říct, že to byl povedený den jak pro nás, tak pro všechny, kteří přišli na oběd. Již teď se těšíme na další společné vaření.
Šárka Petlachová, vedoucí ŠJ