Zahájení nového školního roku 2015/2016

Prázdniny uběhly jako voda a před námi je nový školní rok. První tři měsíce letošního školního roku budou stejně jako předloni v rytmu modernizace školy, a to pavilónů C, D, E. Ze všeho nejdříve se bude rekonstruovat školní kuchyně a školní družina, pak pavilón s tělocvičnou a dílnami. Bohužel, výběrové řízení se i nyní zkomplikovalo, proto jsme ani tentokrát nemohli začít o prázdninách. Pevně věřím, že stejně skvěle zvládneme začátek i tohoto školního roku se všemi stavebními pracemi, které na nás čekají. Přestavba se nebude týkat kmenových tříd žáků, proto vše bude o malinko snazší. Avšak přísná bezpečnostní pravidla budeme muset dodržovat všichni – tzn. žáci i zaměstnanci školy. O všech bezpečnostních opatřeních budou žáci včas informováni třídními učiteli.
Během července a srpna se ve škole pracovalo, byly odstraněny staré kryty radiátorů a dřevěné garnýže v pavilónech C, D a E. Děkuji panu školníkovi, paním uklízečkám, ale i paním kuchařkám za prázdninovou přípravu školy, ale také všem pedagogům za výzdobu a zkrášlování tříd.
Vítám mezi námi novou paní učitelku, paní Hanu Grigorovou, která bude mít naše druháčky, a nového pana učitele, pana Jakuba Machela, který bude v tělesné výchově prohánět především žáky 2. stupně.
Ve školní družině máme také malou změnu, díky třetímu oddělení mohou ve školní družině trávit volný čas i starší děti. Vítám tímto novou paní vychovatelku, paní Lenku Marošovou.
V uplynulých letech jsem na začátku školního roku nejdříve vítala prvňáčky a nakonec deváťáky. Letos je tomu naopak, poněvadž deváťáci si pro naše prvňáčky připravili překvapení. Chtějí nad prvňáčky převzít patronát pod názvem „Máme se…“. Prvňáčky přivítali hned 1. září, společně s nimi vstoupili do školy a tímto nám všem zahájili nový školní rok 2015/2016. Milí deváťáci, těším se na spolupráci s vámi, ať už s vaší třídou či s Žárovkou, popř. Žárovičkou.
Přeji všem žákům, pedagogům, správním zaměstnancům, ale také rodičům pohodový školní rok, mnoho radosti a pramálo smutku. Hodně štěstí!!!

PaedDr. Ivana Pavlíková